ראיון עם ד”ר מירי זקצר, זוכת המילגה של אמ”ן

עמותת אמ”ן פועלת על בסיס תרומות והתנדבות. אחת התרומות הנדיבות והמשמעותיות שקיבלנו, הנה לזכרו של שוקי קרקובר, עמית אמ”ן שכתבה נרחבת על חייו ומשפחתו התפרסמה בידיעון פסח, לפני כחצי שנה. חברת מיקרוסופט שבה עבד וחבריו לעבודה, התגייסו ותרמו קרוב ל- 100,000 ₪ לאמ”ן. חלק מהתרומה הוקדש למלגת השתלמות לרופאים המתמחים במיאלומה, במרכז רפואי מוביל בארה”ב.

דבר המלגה פורסם בקול קורא בפורום הקבוצה הישראלית למיאלומה ובערוצי הפרסום של אמ”ן. המתעניינים נדרשו להציג את עצמם, את כישוריהם ולנמק מדוע הם רואים עצמם מתאימים ומדוע הם מעוניינים בהשתלמות בתחום המיאלומה. בסך הכל הוגשו חמש מועמדויות. בוועדה שקבעה מי יזכה במלגה ישבו נציגי האיגוד ההמטולוגי, נציגי הקבוצה הישראלית למיאלומה, נציגי רופאים ממרכזים שונים ונציגת עמותת אמ”ן. על הוועדה היה לבחור מועמד אחד מבין חמישה מועמדים ראויים, ונבחרה ד”ר מירי זקצר.

ד”ר זקצר, בת 40 מהישוב מיתר, אם לשלושה, רופאה במכון ההמטולוגי במרכז הרפואי סורוקה. בחרנו לראיין אותה לידיעון, כדי להכיר את השקפותיה, לשמוע על העתיד שהיא צופה למטופלי המיאלומה וללמוד ממנה מה חשוב לה ללמוד במסגרת ההתמחות.

ד”ר זקצר, ספרי על עצמך.
“למדתי באוניברסיטת בן גוריון ונשארתי לעבוד פה. כיום אני מומחית בפנימית והמטולוגיה. בשנת 2018 היינו צריכים לבחור תת תחום, בסיום ההתמחות בהמטולוגיה, בחרתי להתמקצע בתחום מחלות תאי פלסמה ומיאלומה נפוצה, שאגודת אמ”ן היא עמותת החולים שמלווה את המחלה”.

למה בחרת ללמוד רפואה?
“כל החיים, מאז שהייתי ילדה, רציתי להיות רופאה, זה עניין אותי. גם אמא שלי רופאת משפחה וזה שימש לי דוגמא. ראיתי את הסיפוק שהמקצוע הזה נותן לה.

נהניתי תמיד לעזור לאנשים. התנדבתי ועבדתי עם ילדים המגיעים מרקע קשה, הרגשתי שזה מעשיר אותי, מאפשר לי להכיר אנשים, ללמוד את הצד האנושי. זה תרם לי מאוד כרופאה. אני תמיד מחנכת את הילדים שלי ואומרת שבסוף ילמדו מקצוע, אבל שישקיעו וילמדו גם היבטים אחרים”.

 מדוע בחרת בהמטולוגיה?
“חשובה לי מאוד העבודה עם האנשים ובמיאלומה, אתה מלווה מטופלים לאורך שנים, מכיר אותם, מתחבר אליהם. בנוסף, יש התקדמות אדירה בטיפול במחלה, שהופכת עם השנים למחלה כרונית. אני מרגישה שאנחנו משפיעים על התפתחות הטיפול בחולים ההמטולוגים, מעניקים טיפולים חדישים ויעילים יותר”.

מה חשוב לך בהתמחות כרופאה?
“אני מגיעה מהפריפריה וחשוב לי להישאר פה, להתנסות, ללמוד ולהביא את הקדמה והטיפולים החדשים גם לכאן, להנגיש אותם למטופלים. ה”אני המאמין” שלי כרופאה הוא לראות את המטופל שמולי, להציע לו את הטיפול הטוב ביותר שיש, להנגיש מידע, תמיכה, להוביל אותו. חשוב לי להיות שם עבורו”.

איך את רואה את העתיד, עבור מטופלי מיאלומה?
“כבר 5 שנים שאני בהמטולוגיה, רואה התפתחות אדירה באופי הטיפול, במחקרים, בתרופות מתקדמות שמוכיחות עצמן כיעילות, טכנולוגיות חדשות. מיאלומה היא מחלה שהופכת כרונית וחלק מהמקרים אף מבריאים, והמטרה שלנו היא פרט לשיפור שיעור התגובה לטיפול, גם לשפר את איכות חיי המטופלים, לאפשר להם לחיות לצידה”.

ד”ר זקצר, כאמור, היא אמא לשלושה ומשתפת כי היא זוכה לתמיכה רבה מהמשפחה, מהילדים. “הם מורגלים ותומכים, בעלי עוזר מאוד”.

לאחרונה זכית במלגה להתמחות מטעם העמותה, שתפי בתחושה.
“הופתעתי והתרגשתי. אני מכירה חלק מהאנשים שהגישו מועמדות וכל אחד מוצלח מהשני. אני אסירת תודה, זו הזדמנות שאינה מובנת מאליה כלל. כשסיפרתי לקולגות, הם לא האמינו שיש עמותה ששולחת רופאים במטרה להכשיר אותם, זה מעיד כמה חשוב לעמותה להשקיע בחינוך, קידום ופיתוח רופאים”.

ד”ר זקצר משתפת כי נחשפה לעמותה בתחילת דרכה כרופאה ונעזרה בה בלימודיה. “עוד כשהייתי בתחילת הדרך, נכנסתי לאתר של העמותה, קראתי מידע רפואי, את סיפורי המטופלים והתמודדות שלהם במאבק במחלה. זה עזר לי לגבש תובנות, להבין את המטופלים שלי ולהעמיק את הקשר עמם.

אני חושבת שהעמותה עושה דברים מדהימים וייחודיים למען המטופלים, פלטפורמה מצוינת למידע ופניה לעזרה, ואחת המטרות היא להנגיש את העמותה ליותר שכבות באוכלוסייה”.

מה מטרת הנסיעה וההתמחות עבורך?
“המלגה שזכיתי בה מטעם עמותת אמ”ן, מאפשרת לי לנסוע לחו”ל, להתמחות בבית חולים בסדר גודל עולמי, עם המומחים הגדולים במיאלומה. אני נוסעת ליצור קשרים, להכיר, ללמוד, אני מאוד אוהבת לחקור ולשאול שאלות. את הידע שאצבור, אוכל ליישם בארץ. זו הזדמנות לקדם את התחום עוד יותר”.

אנחנו באמ”ן, מאחלים לד”ר זקצר הצלחה רבה ומחכים לשמוע חוויות, מסקנות וחידושים לאחר הנסיעה, עליהם נמשיך ונדווח כאן בהמשך.

אם כבר מיאלומה – עדיף לעבור את זה ביחד

אנחנו מזמינים אותך להצטרף לאמ”ן,
להתחבר לקהילה תומכת
וליהנות מהטבות מגוונות.

בודק...