
פודינג בריאות קייצי ואהוב – צחי בוקששתר
אני מכין כמות טובה בצנצנות, סוגר ולמחרת זורה עליו גרנולה – והוא נעלם!
אז איך מכינים?
מניחים פירות יער קפואים או טריים בכוס או צנצנת קטנה (מבחינת נוגדי החימצון אין כאן הבדל בין קפוא לטרי).
מערבבים כוס קפיר או יוגורט עם כפית זרעי צ'יה, אפשר להוסיף גם זרעי פשתן ושיבולת שועל לא מבושלת. הכל במשורה, שלא יהיה סמיך מדי.
יוצקים על פירות היער ומשאירים לפחות חצי שעה לפני האכילה, או למשך הלילה.
טעים עם מעט דבש או קצת גרנולה מעל.
ההשרייה משחררת את כל מה שטוב בצ'יה ובפשתן, למשל: חומרים מוצילגים שטובים למעי וכמובן אומגה 3.
יוגורט טוב, ועל אחת כמה וכמה קפיר בייתי, זה דבר נהדר: פרוביוטיקה בשפע, חלבון זמין, סידן, בעוד הלקטוז נאכל על ידי החיידקים.
שימו לב, קיימת הסתייגות קלה:
בזמן טיפולים המדכאים את מערכת החיסון, מומלץ וחשוב להימנע מחיידקים פרוביוטיים, למשל יוגורט וקפיר.
