פאולה נולדה בוינה אוסטריה בשנת 1958, להורים ניצולי שואה. אביה אשר איבד בשואה את כל משפחתו נישא בשנית, ומנישואין אלה נולדה פאולה.
לאחר ביקורים תכופים בישראל כמדריכה בתנועת בני עקיבא העולמית, עלתה פאולה לבדה לישראל בגיל 18, למדה באוניברסיטה העברית וסיימה תואר בכלכלה ומדעי המדינה.
החל משנת 1990 ניהלה פאולה עסק מצליח בתחום יבוא הטקסטיל מאירופה ומהמזרח הרחוק, אשר מכר את הטקסטיל המיובא לרשתות אופנה ישראליות.
פעילותה באמ"ן
פאולה אובחנה כחולת סרטן מיאלומה נפוצה (סרטן מח העצם) בשנת 2002. לאחר שהשתתפה בכנס של ארגון בינלאומי של חולי מיאלומה נפוצה, גמלה בליבה ההחלטה להקים "בית לכל חולי המיאלומה בישראל".
בשנת 2005 הקימה ביחד עם עמיתיה המייסדים את עמותת אמ"ן, עמותה ייחודית שמטרתה העיקרית לשפר את מצבם ולתמוך בצרכיהם של חולי אלפי מטופלי המיאלומה הנפוצה בישראל. מיד לאחר הקמת העמותה, רתמה את קהילת הרופאים ההמטולוגים לחזון של העמותה, ובאותה שנה יזמה את הקמת הקבוצה הישראלית למיאלומה (IMSG), קבוצה שמאגדת את ההמטולוגים בישראל אשר עוסקים בטיפול בחולי המיאלומה. הקמת הקבוצה היוותה אבן דרך משמעותית בשיפור מצבם של חולי המיאלומה בישראל, שכן היא יצרה פורום שריכז עבור הקהילה הרפואית את הטיפול במחלה.
תחת הנהגתה פיתחה עמותת אמ"ן קשרים יוצאי דופן עם הקהילה הרפואית בישראל (האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים) והקהילה המדעית (מכון ויצמן למדע), עם ההמטולוגים הבכירים בעולם בתחום המיאלומה, וכן צברה מעמד מרכזי ומשפיע בקרב ארגונים דומים בארה"ב ובאירופה.
במסגרת מאבקים ציבוריים שניהלה אמ"ן בהובלתה של פאולה אזואלי הוכנסו התרופות והטיפולים החדישים והאפקטיביים ביותר למיאלומה לסל הבריאות בישראל, אשר כיום מהווה את סל הבריאות הציבורי הרחב ביותר בעולם לחולי מיאלומה. כתוצאה מכך, תוחלת החיים של חולי המיאלומה, אשר עם גילוי מחלתה של פאולה עמדה על כשנתיים, עלתה למעל 10 שנים, והמחלה הופכת בישראל בהדרגה למחלה כרונית.
לאורך כהונתה כיו"ר עמותת אמ"ן הקפידה פאולה להעצים את מטופלי המיאלומה, תוך שהיא משכנעת אותם לקחת אחריות על מצבם, כשהמוטו אותו הקפידה להטמיע בקרב המטופלים היה: "תנהלו אתם את המחלה, אל תתנו למחלה לנהל את חייכם".
פאולה כיהנה בהתנדבות כיו"ר עמותת אמ"ן במשך כ- 12 שנים, עד לפטירתה בתאריך 25.3.2017.
בשנת 2018 זכתה עמותת אמ"ן באות שר הבריאות למתנדב, בטקס חגיגי שנערך בכנסת בירושלים. בעלה של פאולה, אשר אזולאי, קיבל את הפרס בשם עמותת אמ"ן.