
תמר – פרי בריא ונהדר
הוא אינו מ'ארבעת המינים', אז למה תמר התקבע בתודעה כפרי של סוכות? אולי כי יפה לתלות תמרי ברהי טריים לקישוט הסוכה? אולי כי לקראת היום שאחרי החגים, אנחנו עדיין בחשקים מתוקים אבל די, יודעים שהגזמנו עם הרעל הלבן? בכל זאת, הדס ולולב ושות' לא כל כך טעימים.
אין הרבה צרות בריאותיות בעולמנו, שהסוכר הלבן אינו גורם להן או מחמיר. וכשנגמלים ממנו, מגלים שהוא לא באמת מעודד ומנחם, מלבד את המחלה עצמה. למעשה, הרבה פעמים תתפסו אותי מתנגד לטעם המתוק עצמו, גם מחומרים נטולי קלוריות, בשל תפעול המערכת האינסולינמית.
אבל יש יוצא מן הכלל:
המתיקות של תמרים מאוזנת באוצר נפלא של סיבים, מינרלים חיוניים כמו אשלגן, ברזל ומגנזיום ועושר של נוגדי חמצון.
אז בואו נסכם שצריכה של 2-3 תמרים ביום יכולה להיות בריאה, בטח בהשוואה למתוקים עם קמח ורכיבים תעשייתיים.
ישנם מחקרים שמראים על הורדת כולסטרול רע וטריגליצרידים בצריכה כזאת.
גם את הצריכה הזאת של 2-3 ביום לא חייבים להפוך לטקס יומיומי, אבל עם התכונות הטובות – בכל פעם שמתחשק מתוק, אפשר.
ומי שצריך לרכך את הנחיתה של גמילה מסוכר, יכול למצוא במג'הול עסיס נחמה גדולה.
חשוב להנמיך את ה-"פיק" של הסוכר שבתמרים, בכל זאת לא מעט, על ידי אכילה עם משהו שומני. לכן צודקות מאד המסורות שממלאות תמר באגוז מלך, למשל.
טראפלס תמר בריא ונהדר
8 מנות
6 תמרי מג'הול מגולענים או 80 גרם מחית תמרים (כ-8כפיות) לא ממותקת
20 גרם פיסטוקים קלופים
10 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כפית תרכיז רימונים טבעי – לא חובה
קורט הל טחון
קורט גרידת תפוז
כפית גדושה אבקת קקאו נא
כף אבקת קקאו לציפוי
הכי טוב במעבד מזון קטן, כמו של אוכל לתינוקות: קוצצים גס את מחצית הפיסטוקים וכל האגוזים, מוציאים לקערה וקוצצים את השאר דק. שומרים בקערית נפרדת בצד.
מניחים את התמרים בקערה, מוסיפים קורט הל וקורט גרדת תפוז, כפית קקאו נא (יש האוהבים יותר) ואת תרכיז הרימונים. מערבבים וכשאחיד מוסיפים גם את הפיסטוקים הקצוצים גס ואת האגוזים ומערבבים.
מכינים קופסה לא גדולה עם מכסה ומכינים לה מקום במקפיא. בעזרת שתי כפיות מכינים טראפל קטנים ומניחים בקופסא, מקפיאים. אחרי שקפא מסדרים את הצורה ומקפיאים שוב. לפני ההגשה בוזקים כף אבקת קקאו לא ממותקת, מנערים את הקופסא ומסדרים על צלחת הגשה, קפואה גם היא.
בוזקים פיסטוקים קצוצים דק ומגישים קפוא. בררר.
* שימו לב – כשקונים סילאן תמרים או מחית תמרים, חשוב לבחון בקפידה שהם נטולי סוכרים, גלוקוז ופרוקטוז מוספים. זה מאד נפוץ!
