
סלט אורז מלא, קורינתיה ובוטנים – צחי בוקששתר
הנה המלצה למתכון קייצי ובריא. סלט מפוצץ בסיבים, חלבון, נוגדי חימצון ועלים ירוקים – משביע ומזין לעילא. שום מרכיב כאן אינו מקרי!
העלים הירוקים בונים את הדם שלנו ומספקים אינסוף יתרונות. מי שהיה בהרצאה שלי יודע כמה אורז עושה לנו טוב, ואפילו גרידת הלימון מכילה חומרים טובים.
צימוקי הקורינתיה נפוצים בחנויות תבלינים. הם אינם אוכמניות כפי שטועים לחשוב אלא סוג זערורי של ענבים. מצויינים להוספה למנות אורז, סלטים, גרנולה ועוד.
ובוטנים זה בוטנים… למי שלא טוב בוטנים, שקדים קצוצים גם יהיו טעימים.
ובכלל, שווה לנסות, זה ממש טעים!
אז יאללה, לעבודה:
1/2 ק"ג אורז מלא , רצוי עגול
שפע של עלים ירוקים: בצל ירוק, כוסברה, רוקט, פטרוזיליה, עלי חסה לליק
שמן זית טוב, לפי הטעם
½ כוס בוטנים קלויים
½ כוס צימוקי קורינתיה – רצוי לשטוף ולסנן
2 גזרים מגוררים בפומפיה
8 אגוזי ברזיל (2 לאדם)
מלח הימאליה
גרידה ומיץ מלימון אחד
1-2 שיני שום כתושות למי שאוהב
½ כפית סירופ מייפל אמיתי
הכנה:
משרים את האורז במים, במקרר, למשך 3 – 4 שעות, ומסננים.
מבשלים את האורז במים לכיסוי ועוד 2 סנטימטר, על אש גבוהה עד שרותח. מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. בערך עוד 1/2 שעה. מכבים את האש ומניחים להצטנן.
חשוב להשרות את הירוקים במים ולשטוף היטב, ואז לייבש במייבש חסה או במגבת מטבח שסוגרים כמו תרמיל נדודים ומנערים בסיבוב.
קוצצים גס את כל הירוקים ומעבירים לקערה גדולה. אם הם לא רטובים, אפשר במעבד מזון.
מוסיפים את הגזר, גרידת ומיץ הלימון, אגוזי הברזיל הקצוצים, הצימוקים והמייפל. ואת השום אם רוצים.
כשהאורז לא חם מערבבים את חציו פנימה ואת השאר שומרים במקרר, לארוחה של מחר.
ממליחים בהגיון, ויוצקים שמן זית תוך ערבוב עד שהסלט נראה טעים ומבריק.
את הבוטנים מוסיפים לפני ההגשה, אני אוהב לקלות אותם לרגע על מחבת יבשה.
אהבתם? ספרו איך היה!

