אמ"נות הגוף והנפש – צחי בוקשתתר

המלצות תזונה ללחץ דם גבוה

כולנו יודעים – לחץ דם גבוה זו צרה צרורה. התרופות נגדו בעייתיות לנו, טיפולים רבים מחמירים אותו. אז מה אפשר לעשות ללא סיכון?
הנה מספר המלצות בסיסיות של הנטורו-שף, צחי בוקששתר:
– הרבה סיבים – מעט שומן מן החי, כמובן.
– לצרוך באופן יומיומי בעיקר מזונות שלמים מהצומח ולהגביל מזון מהחי. לתבל את האוכל בהל, כורכום וסלרי. – לאכול שפע ירקות ופירות המכילים רמה גבוהה של ויטמין C: פלפלים, כרוב, כרובית, עגבנייה, ברוקולי, תותים, גויאבה וקיווי.
– לשלב עלים ירוקים, בעיקר: רוקט, סלרי, מנגולד, תרד, חסה (אם הכליות תקינות).
– לכלול באופן יומיומי אגוזים ומקורות לאומגה 3, למשל להוסיף לסלט, לשייק או לגרנולה זרעי פשתן שנטחנו באותו רגע, זרעי צ'יה ואגוזי מלך.
– מומלץ לשלב דגי מים קרים: סלמון, פורל, הליבוט, מקרל וכו' לפחות פעמיים בשבוע.
– חשוב לכלול צמחי מרפא: תה עלי זית, טיליה ואם משיגים חליטת עלי עוזרר. העלים מכילים חומרים שמסייעים לאיזון לחץ הדם. מכינים חליטה ושותים חם או קר.

והכי חשוב: לתרגל טכניקות לניהול סטרס כמו יוגה, מדיטציה נשימות סרעפתיות.

ניתן לפנות אל צחי בוקששתר לתיאום פגישת ייעוץ בת"א, במחיר הנחה לעמיתי אמ"ן: 054-3133266

אם כבר מיאלומה – עדיף לעבור את זה ביחד

אנחנו מזמינים אותך להצטרף לאמ"ן,
להתחבר לקהילה תומכת
וליהנות מהטבות מגוונות.