שלום חברים,
אם אתם מתמודדים חדשים עם מחלת המיאלומה ואם אתם בגילאים הצעירים, שנות 40 – 50 או פחות, תוך כדי מרוץ החיים, אתם בוודאי תוהים איך נקלעתם לסרט הרע הזה.
השארו עמנו רגע, כאן תמצאו הרבה מידע, תמיכה ובעיקר שותפים לדרך שכמוכם חוו את המחלה בגיל צעיר וחיים איתה שנים רבות תוך שהם ממשיכים לנהל את שגרת החיים הרגילה. אינכם לבד!!!
מקובל להגיד שמחלת המיאלומה היא מחלה של הגיל המבוגר שתוקפת אנשים בגילאי ה 60 ומעלה, אבל לצערנו בשנים האחרונות יש ירידה בגיל המאובחנים הצעירים במיאלומה.
ניתן לייחס זאת להגדלת המודעות למחלה ולגילוי מוקדם או לגורמים אחרים שאינם ברורים עדיין. אולם המציאות היא שבקהילת המתמודדים עם מיאלומה יש לא מעט חברים לדרך שהם בגילאי 40 – 50 ואף פחות מזה. אנשים שהמחלה "תפסה" אותם תוך כדי המרוץ של חיי משפחה, גידול ילדים, קריירה, הורים מתבגרים ובניית תכניות לעתיד.
אתם וודאי מגגלים עכשיו וקוראים תחזיות שחורות ונתונים סטטיסטיים, גם אנחנו עשינו את זה בתחילת הדרך וקבלנו הלם נוסף. ואז למדנו כי נתונים אלו אינם רלבנטיים אלינו.
נתונים סטטיסיטיים מבוססים על העבר אבל במיאלומה, לשמחתנו, יש תרופות וטיפולים חדשניים שנכנסים כל הזמן לסל הבריאות ותוחלת החיים עולה בהתמדה ופנינו למציאת ריפוי!!
לכם אנחנו אומרים: ניתן היום לחיות עם המיאלומה שנים רבות וטובות, להמשיך בשגרת החיים הרגילה תוך כדי הטיפול במחלה. אכן, המציאות החדשה מחייבת חישוב מסלול מחדש והערכה מחודשת של סדרי עדיפויות, שלכם ושל כל מעגל המשפחה הקרובה.
באמ"ן תמצאו שותפים לדרך – צעירים כמוכם שתוכלו למצוא איתם שפה משותפת, שמבינים בדיוק את מה שאתם חווים עכשיו כמתמודדים צעירים שמנהלים את חיי השגרה שלהם לצד ניהול המחלה והתמודדות איתה. אתם מוזמנים להכנס למדור סיפורים אישיים באתר זה וכן לעמוד "הכירו את המתנדבים" שלנו ולקרוא על חיי השגרה לצד המחלה. אל תהססו לפנות על מנת ליצור קשר ולהכיר אותם אישית.