תוצאות מבטיחות בניסוי שלב 1 בתרופה טכליסטאמאב

אתר ה- IMF מדווח על תוצאות מבטיחות בניסוי שלב 1 בתרופה חדשה – טכליסטאמאב (Teclistamab) לטיפול בחולי מיאלומה שפיתחו עמידות למרבית קבוצות התרופות לטיפול במחלה.

התוצאות הוצגו בכנס ה- ASH האחרון על ידי פרופ’ אלפרד גרפל מאוניברסיטת פנסילבניה, שהיה אחד השותפים במחקר.

טכליסטומאב היא תרופה שפועלת על פי מודל חדשני של נוגדן הדו ספציפי (BITE). נוגדן זה נקשר בו זמנית לשני סוגים של חלבון או נוגדן. מצד אחד הוא נקשר לתא של מערכת החיסון, מסוג T, ומצד שני לחלבון BCMA  אשר נמצא על פני תא המיאלומה. באופן הזה הנוגדן מחבר ביניהם ומשמיד את תא המיאלומה.

לחצו כאן להסבר על טכנולוגיית BITE בכתבה מאת פרופ’ תמר תדמור שפורסמה במדור זה.

טיפול אחר שעושה פעולה דומה אבל בשיטה שונה –  Car T Cell, נמצא בשלבי ניסוי מתקדמים למיאלומה וכבר אושר לשימוש במחלות אחרות. לטיפול בטכנולוגיית BITE יש כמה יתרונות על פני הטיפול בשיטת ה- CAR T Cell. כידוע, בשיטת CAR T יש תהליך של שאיבת תאים, טיפול בהם והחזרתם לחולה. לעומת זאת ב- BITE מדובר בתרופה על המדף שניתן להשתמש בה מיד, ללא צורך בתהליך דו שלבי ובהתאמה אישית. תופעות הלוואי בשתי השיטות דומות, אם כי נראה שבשיטת BITE תופעות הלוואי מופחתות. 

לסיכום, מדובר בתרופה מבטיחה שמרחיבה את מגוון האפשרויות לטיפול במחלה. עם זאת, צריך לשים לב שמדובר בשלב הראשון של המחקר ולפני התרופה עוד כברת דרך עד שתעבור את שאר שלבי המחקר הקליני.

להסבר על התרופה, שיטת הטיפול ותוצאות המחקר מהשלב הראשון, באתר ה- IMF, מפי החוקר פרופ’ אלפרד גרפל שהשתתף בניסוי – לחצו כאן.


כתב: אריה מרלינג, מתמודד ותיק עם מחלת המיאלומה.
מאמין בשמירה על אורח חיים נכון, עורך מדור סקירת עיתונות.


הבהרה: אין להתייחס למידע המובא כאן כהמלצה או ייעוץ ובוודאי שלא כתחליף להתייעצות עם הרופא המטפל, אלא כמידע כללי למתעניינים.

אם כבר מיאלומה – עדיף לעבור את זה ביחד

אנחנו מזמינים אותך להצטרף לאמ”ן,
להתחבר לקהילה תומכת
וליהנות מהטבות מגוונות.

בודק...